Over EOS

Home » Over EOS

EOS is de vereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De faculteitsvereniging is vernoemd naar Eos, de godin van de dageraad, en is opgericht op 27 augustus 1996. Op die bewuste dag was de fusie van Mundus (vereniging Politicologie) en Com Laude (vereniging Communicatiewetenschap) een feit. Een nieuw begin, een nieuwe dag, een nieuwe dageraad. Inmiddels is EOS met 1400 leden leden uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve verenigingen van de VU én Nederland. Momenteel zetelt het XXVIe bestuur van de vereniging en in de afgelopen 25 jaar heeft de vereniging zich op alle vlakken sterk ontwikkeld.

Faculteitsvereniging
EOS vertegenwoordigt als faculteitsvereniging niet één bepaalde studie, maar is er voor alle studies van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Daar vallen onder meer de bachelorstudies Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Communicatiewetenschap, Sociologie, Politicologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie onder. Daarnaast vertegenwoordigt EOS legio pre-master- en masterstudies. 

Commissies
Er zijn 18 commissies met in totaal 73 commissieleden die door het jaar heen ongeveer 80 zeer uiteenlopende en altijd interessante activiteiten organiseren binnen de pijlers Study, Fun en Business. Solliciteren voor commissies kan eind september en januari. Solliciteren voor het bestuur van EOS kan vanaf maart.

FoyEOS
De belangrijkste ruimte van EOS is haar ledenruimte: FoyEOS. Deze vind je op de tweede verdieping van het hoofdgebouw in HG 02A-03 en is elke doordeweekse dag van 10 tot 16 uur geopend. Uiteraard is hier als vanouds de beruchte tafelvoetbaltafel te vinden. Verder wordt deze ruimte gebruikt om te vergaderen, koffie te drinken, bij te kletsen en te studeren. Hier vind je ook de EOS-balie, waar je samenvattingen en merchandise kunt kopen. 
Daarnaast is het bestuur van EOS te vinden in HG02A-61, de bestuurskamer van de vereniging.

Ontplooi je talenten en verken de arbeidsmarkt
EOS biedt met al deze activiteiten ook een uitstekende mogelijkheid om je eigen talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Je kunt als commissielid zeer gevarieerde activiteiten organiseren of een bestuursjaar doen en hiermee je CV en jezelf een enorme boost geven. Telkens weer horen wij van bedrijven en (semi-)overheid dat zij zeer veel waarde hechten aan precies deze activiteiten naast je studie.
Als regulier lid kun je op een laagdrempelige, interactieve manier in contact komen met het bedrijfsleven en de (semi-)overheid middels de vele workshops, inhousedagen, lezingen en scriptieprijzen. Houd hiervoor onder andere de FSW Carrièreweek, het jaarlijkse congres en de Mindshare Thesis Award in de gaten.

Korting op studieboeken
Dit is echter niet alles, je krijgt bij EOS ook nog eens tot 15% korting op je studieboeken en je kunt bij de balie in FoyEOS ook samenvattingen kopen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00