Jeanne

Mijn naam is Jeanne Wiersma, ik ben 23 jaar en afkomstig uit het hoge noorden. Mijn roots liggen in het pittoreske Burgwerd, een klein dorpje tussen de landerijen van Friesland. Na mijn middelbare schooltijd besloot ik er een jaar tussenuit te gaan om vrijwilligerswerk te doen in Cambodja. Via een omweg kwam ik in 2015 terecht op de Vrije Universiteit, waar ik met veel plezier begon aan de opleiding Communicatiewetenschap. De weg naar Grand CafEOS was na de VU Introductiedagen al snel gevonden en na een legendarisch Introductieweekend in Antwerpen, wist ik zeker dat ik me wilde inzetten als actief lid bij EOS!

In mijn eerste jaar als EOS-lid nam ik plaats in de Internationale Studiereis Commissie. Na onze reis naar Moskou en Sint Petersburg kreeg ik de smaak te pakken en besloot ik te solliciteren voor de Congres Commissie. Naarmate het jaar vorderde, groeide de ambitie om een jaar lang fulltime aan de slag te gaan bij EOS. Mijzelf een jaar lang inzetten voor de vereniging waarbij ik mij zó thuis voel, leek me een geweldige uitdaging! Ik waagde de sprong in het diepe en na de razend spannende sollicitaties, kreeg ik in mei te horen dat ik zou worden aangesteld als Penningmeester van EOS.

Als Penningmeester van het bestuur houd ik mij dagelijks bezig met de boekhouding, inkomsten, uitgaven en de boek- en uittrekselverkoop van EOS. Verder zal ik het jaar beginnen met een functiespecifieke training aan alle penningmeesters van de commissies en zal ik hen het hele jaar door begeleiden. Naast mijn taken als Penningmeester zal ik de Carpe Noctem, Congres Commissie en uiteraard ook de Kas Controle Commissie coördineren. Tot slot zal ik samen met Kim van der Laken plaatsnemen in het CW-zusjesoverleg, het landelijke overlegorgaan voor communicatiestudies.

Ik kijk er naar uit om als XXIIe bestuur een fantastisch jaar neer te zetten. Oant gau yn ús FoyEOS!