Lieve lezers,

De Europese Parlementsverkiezingen zijn voor vele van jullie waarschijnlijk een bekende naam, maar waar gaat het eigenlijk over?

Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden sinds de laatste verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvonden. Maar op 23 mei is het weer zo ver, dan begint de stemming voor het Europees Parlement 2019.

Het doel van de Europese Unie is om de huidige groei, vrede en stabiliteit te bevorderen en alle Europese burgers (dus ook studenten) op internationaal niveau te vertegenwoordigen. Toch beschouwen veel jongeren het als ver-van-je-bed-show, maar daar gaat verandering in komen!

Want op 24 april 2019 organiseren wij samen met Study Association KallioPPE een evenement in HG-KC07. Hierbij zullen meerdere leden van het Europees Parlement aanwezig zijn om in een paneldiscussie te spreken over verschillende actuele thema’s. Zo staan het klimaat, migratie en de economische uitdagingen binnen de huidige EU op de agenda. Daarnaast zullen er verschillende experts aanwezig zijn. Zij zullen een objectieve dimensie geven aan deze onderwerpen. Achteraf zal er een receptie plaatsvinden in onze ledenruimte, FoyEOS (HG-02A03).

Met alle nieuwe inzichten die je deze avond opdoet, kan je 23 mei naar de stembus! Ben jij erbij? Schrijf je dan alvast (gratis) in via www.eosvu.nl/EU!

Liefs,

Charlotte Mulder
Bestuurslid Externe Betrekkingen 

WhatsApp Image 2019 04 09 at 12.54.13