Lieve lezers,

Twee weken later en veel indrukken en connecties rijker, is het tijd voor de evaluatie van de FSS Career Week. Lees hier 5 tips die wij als commissie maar al te graag met jou delen!

1. Maak genoeg tijd vrij deze week! Behalve dat goed bijblijven met studeren natuurlijk jouw ultieme doel is, is het minstens zo belangrijk om je met de toekomst bezig te houden. Mag je maximaal één werkgroep missen deze periode? Plan die dan voor een van de inhousedagen in.

2. Kijk van tevoren wat het bedrijf doet! Bedrijven openen vaak met een uitgebreid praatje over hun werkzaamheden, dus besteed geen uren aan het inlezen in een bedrijf. Maar wil jij nét wat meer opvallen met slimme vragen, dan is voorbereiding het halve werk.

3. Ga ook mee naar bedrijven die niet op jouw studie aansluiten! Als je in eerste instantie denkt dat jouw studie niet voldoet aan de functie-eisen, hoeft dat niet te betekenen dat je hier niet terecht kan komen. Vaak biedt een bedrijf traineeships aan die openstaan voor een bredere doelgroep. Of misschien biedt jouw studieachtergrond juist iets onderscheidends vergeleken met anderen. Je weet maar nooit…

4. Word vrienden met andere EOS-leden! Nu is het nog een groepje slimme en gemotiveerde studenten, maar binnenkort zijn ze succesvolle carrièremannen en -vrouwen. Altijd goed om in je netwerk te hebben natuurlijk, of om op de volgende EOS-borrel een drankje mee te drinken.

5. Voeg iedereen toe op LinkedIn! Zowel je EOS-vrienden als iedereen die je tijdens de inhousedagen ontmoet hebt bij de bedrijven. LinkedIn laat jou namelijk vaker in zoekopdrachten verschijnen als je connecties hebt met personen met een groot netwerk die werkzaam zijn bij succesvolle bedrijven.

Extra tip: Bij netwerken hoort het uitwisselen van visitekaartjes. Kijk de volgende keer als je een visitekaartje ontvangt eerst naar wat erop staat, kijk vervolgens de persoon weer aan en stop hem daarna pas veilig in je portemonnee. Deze handeling toont aan dat je oprecht geïnteresseerd bent en dit helpt je onthouden welk kaartje bij welk nieuw contact hoort.

Wist je dat de EOS Businessclub vaker inhousedagen organiseert? Word lid om daaraan deel te nemen via www.eosvu.nl/businessclubOm met een catchy term af te sluiten: Let yourself be amazed by the great opportunities that lie ahead of us!

Liefs en succes met je carrière,

Eline Vedder

Public Relations Carrièreweek Commissie

CW klein