EOS Blog #8: Board Year as Treasurer!

Home » EOS Blogs » EOS Blog #8: Board Year as Treasurer!

Een bestuursjaar bij EOS is heel leerzaam, uitdagend en vooral onwijs leuk! Deze week zal Lisette wat meer vertellen over haar ervaring als penningmeester van het bestuur.

Eén van de leukste taken als penningmeester vind ik het begeleiden van alle penningmeesters van de commissies. Hierdoor ben je in grote lijnen op de hoogte van wat er in elke commissie speelt! Ook coördineert elk bestuurslid een aantal commissies en van deze weet je alle ins en outs. Voor de penningmeester staan twee commissies om te coördineren al vast: de Borrel Commissie is verantwoordelijk voor de borrels in FoyEOS, en het contact met en de verantwoording aan de Kas Controle Commissie is ook jouw verantwoordelijkheid.

Als penningmeester van het bestuur ben je verantwoordelijk voor alle geldstromen binnen de vereniging. Dit betekent dat je aan het begin van het collegejaar een begroting maakt, in samenspraak met de andere bestuursleden, en elke ALV een realisatie presenteert. Je bent verantwoordelijk voor de boekhouding, tekent de contracten waaruit eventuele financiële verplichtingen voortvloeien en je houdt je bezig met de boek- en uittrekselverkoop. Je betaalt facturen, stelt facturen op en houdt de Network Officer of bestuurslid Externe Betrekkingen op de hoogte van de facturen die (nog niet) zijn betaald. 

Wat ik vaak te horen krijg als het gaat om de functie Penningmeester, is de angst voor cijfers. Een bestuursjaar is er om veel te leren en het kan daarom juist heel interessant zijn om een functie die buiten je comfortzone ligt, te bekleden. Daarnaast is de KCC er voor al je vragen en advies en kun je ook altijd bij je voorganger terecht! Een bestuursjaar is druk maar ontzettend leuk; met een hechte groep mensen, een jaar om nooit te vergeten!

Laat me vooral weten als je vragen hebt over deze functie of een bestuursjaar in het algemeen! Je kunt mailen naar penningmeester@eosvu.nl met vragen of om een koffiedate in te plannen. Daarnaast wordt op donderdag 18 maart een bestuursinformatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond krijg je algemene informatie over een bestuursjaar en kun je speeddaten met de huidige en voormalig bestuursleden. Ik hoop je dan te zien! 

Liefs, Lisette

Item added to cart.
0 items - 0.00