EOS Blog #2: De FSW Carrièreweek

Home » EOS Blogs » EOS Blog #2: De FSW Carrièreweek

Lieve lezer,

Alweer de tweede EOS-blogpost! Dit keer aan mij de eer dit bericht te schrijven over de FSW Carrièreweek! Afgelopen week heeft de Carrièreweek Commissie een week vol inhousedagen georganiseerd. Zo zijn we op dinsdag langsgeweest bij YTF en TKB.

Bij YTF, ook wel Young Talent Factory, volgden wij een workshop genaamd find your dream job. Dit bedrijf is namelijk sterk in het ondersteunen van studenten bij het vinden van talent en een daarbij passende positie op de arbeidsmarkt.

Met deze workshop in ons achterhoofd gingen wij gemotiveerd door naar TKB, een professionele creditmanagementorganisatie met veel interesse in onze sociale wetenschappers. Middels een zogenaamde lean game maakten wij kennis met hun werkzaamheden en hebben wij achteraf verder kennisgemaakt op een gezellige borrel.

Op woensdag reisden we af naar Rotterdam, waar wij op de Meent langsgingen bij de Rekenkamer. De Rekenkamer doet onafhankelijk onderzoek ten behoeve van de Rotterdamse gemeenteraad en burgers naar doelmatigheid, doeltreffendheid, rechtmatigheid en transparantie van het door het gemeentebestuur gevoerde beleid. Gedurende de inhousedag hebben zij ons geïnformeerd over hun werkwijze en de kansen voor FSW-studenten in deze sector.

Afsluitend ben ik donderdag meegegaan naar Rijswijk, waar wij met een leuke groep bij VHIC langsgingen voor een inhousemiddag. VHIC is een groot familiebedrijf dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met advies op het gebied van informatiemanagement. Middels hun gepaste adviezen omtrent informatiehuishouding en nieuwe regelgeving vormen zij naar eigen zeggen een bron van vernieuwing.

Kortom, een week vol inspiratie en oriëntatie op loopbaanmogelijkheden voor FSW-studenten. Mocht je door deze blogpost nieuwsgierig zijn geworden naar de benoemde bedrijven, neem dan vooral een kijkje op hun website of natuurlijk op de EOS stage- en vacaturebank. Zonder al te veel te verklappen, kan ik zeggen dat enkele namen ook terug zullen komen bij de EOS Businessclub.

Graag bedank ik hierbij de Carrièreweek Commissie voor de organisatie van deze fantastische week. Ik wens jullie heel veel succes en hoop jullie natuurlijk te zien bij de Carrièreweek in 2019!

Heel veel liefs,

Charlotte Mulder
Externe Betrekkingen 2018-2019

Item added to cart.
0 items - 0.00