EOS Blog #3: The Old and the New

Home » EOS Blogs » EOS Blog #3: The Old and the New

2020: een schrikkeljaar dat in het teken stond van de coronapandemie, Nederland hierdoor 75 jaar vrijheid zeer ingetogen vierde, het EK-voetbal en de Olympische Spelen werden uitgesteld, jeugdheld Aart Staartjes, de échte Sint en voetballegende Diego Maradonna overleden, het XXIVe bestuur werd uitgehamerd en het XXVe bestuur werd ingehamerd. 

Het is dan ook tijd om terug te blikken op 2020 en vooruit te kijken naar 2021 en de tweede helft van ons bestuursjaar. Wat willen we volgend jaar bereiken? Je leest het in deze gloednieuwe blog!

Thara
Als ik terugblik op 2020, is uiteraard het eerste wat in me opkomt ‘corona’ en alle negatieve dingen die daarbij kwamen kijken. Maar er zijn ook leuke dingen gebeurd! Zo heb ik in de zomer mijn bachelor diploma gehaald en ben ik begonnen aan dit bestuursjaar! Als ik vooruit kijk naar 2021, hoop ik dat wij als bestuur de kans krijgen om nog ontzettend leuke dingen te kunnen organiseren. Een van mijn persoonlijke goede voornemens voor dit jaar is om weer wat vaker te gaan sporten in de sportschool (erg origineel, I know). Voor alle strenge coronamaatregelen ging ik samen met Lisette ongeveer 4x per week, maar dat is volledig komen te vervallen. Dus, wanneer corona het weer toelaat, wil ik dit graag weer oppakken. Ben overigens wel benieuwd of Lisette dit met me eens is, of dat ik er dit jaar alleen voor sta.

Mara
Het afgelopen jaar heb ik ervaren als een druk maar heel erg leerzaam jaar. Tijdens een bestuursjaar leer je ontzettend veel over jezelf en daarnaast leer je om heel nauw samen te werken met anderen. Ook is het erg leerzaam en leer je erg oplossingsgericht te worden als je in de tijd van corona een bestuursjaar doet. Elke keer weer proberen wij als bestuur zoveel mogelijk leuke dingen voor onze leden te bedenken of dingen te vinden, zodat jullie elkaar toch nog kunnen zien. Hierdoor kan ik zeggen dat ik een ontzettend creatief bestuur heb, die alles doet om het voor de leden leuker te maken tijdens de pandemie. Hierbij wil ik graag alle leden die actief zijn en blijven bedanken, want zonder jullie zou er geen EOS zijn. Ik hoop jullie in 2021 weer allemaal te zien!

Mijn goede voornemens voor 2021 zijn:
– Meer tijd vrijmaken voor leuke dingen
– Minder vaak eten bestellen en minder koffie gaan drinken
– Nog meer leuke activiteiten voor EOS bedenken
– Een sport gaan doen

Lisette
Ook voor mij was 2020 een gek jaar. Naast de standaard verandering van offline naar online colleges/vergaderingen et cetera, was de grootste verandering voor mij het gebrek aan voetbal. Als speler en supporter heeft voetbal altijd een grote rol in m’n leven gespeeld; het was dan ook ontzettend gek om niet meer op het veld te staan of in het stadion te kunnen zijn en zelfs niet met een biertje op de bank een live wedstrijd te kunnen zien. Op voetballend vlak was er wel een persoonlijk hoogtepunt: ik heb in de laatste wedstrijd voor de eerste lockdown mijn eerste doelpunt voor m’n nieuwe club gescoord! Dit was een van mijn doelen voor 2020; ik sta in het veld in de verdediging, dus scoren is vrij zeldzaam. Daarnaast bestond mijn jaar vooral uit EOS, zowel als bestuurslid, maar ook als commissielid van Carpe Noctem en de Introductie Commissie. En mijn EOS-droom kwam uit: ja, een bestuursjaar is superleuk, leerzaam en ontzettend gezellig, maarrr twee dagen voor de lockdown mocht ik zedenmeester zijn tijdens de biercantus! Voor alle eerstejaars: zorg dat je bij de verbrüderunde biercantus aanwezig bent, want het is een van de leukste activiteiten.

Als je iets wilt veranderen en daar echt gemotiveerd voor bent, geloof ik dat je daar het beste direct mee kunt beginnen. Ik heb dan ook geen spannende goede voornemens voor 2021, maar hoop dat iedereen lief voor zichzelf en voor elkaar is, want deze gekke tijd is al spannend genoeg. Oké, één goed voornemen dan: ik zal m’n medebestuurslid en sportmaatje niet alleen naar de sportschool laten gaan. Laten we dit jaar ‘samen’ ervoor zorgen dat we in december 2021 kunnen terugkijken op de weg terug naar het oude normaal. Lieve leden, maak er wat moois van met elkaar <3

Joep
Na een ontzettend druk leven te hebben gehad en een master te hebben gehaald, besloot ik dat het tijd werd voor structuur. Dat is iets wat ik nog erg vind ontbreken in mijn leven en daarom zal dat mijn goede voornemen zijn voor het komende jaar. Vooral ‘s ochtends wordt de structuur erg gemist. Daarom zullen mijn goede voornemens worden: minder alcohol drinken (wie houd ik voor de gek…), rond een vaste tijd opstaan (laten we zeggen 9.30 uur uiterlijk), vroeger naar bed gaan (uiterlijk 1 uur). Voor de rest kan ik wel beginnen over de sportschool maar dan zou ik tegen mijzelf liegen en tegen jullie. Tot dusver mijn voornemens!

Ditmar
Het afgelopen jaar is wel anders geweest dan andere jaren. Om te beginnen ben ik begin Januari gaan wonen op het prachtige Uilenstede, iets waar ik tot op heden heel erg blij mee ben! Kort hierna ging echter de lockdown in, waardoor het hele leven ineens op zijn kop stond. Dit bracht echter niet alleen maar negatieve dingen met zich mee! Gedurende de zomer heb ik enorm kunnen bonden met mijn eenheid, en fysieke meetings met mijn geliefde bestuursgenoten was ook nog steeds mogelijk! Het bestuursleven is natuurlijk wat anders dan andere jaren, maar ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin!

Oud en nieuw is dichtbij en daar horen natuurlijk ook goede voornemens bij! Ikzelf heb wel een aantal goede voornemens. Ik wil zelf wat minder chaotisch worden, meer gaan sporten (enorm standaard maar wel waar) en, als de maatregelen het toelaten, wil ik ook meer gaan werken op VU! Mijn laatste goede voornemen is dat ik meer wil gaan feesten, borrelen en socializen met jullie, onze leden!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00